Abonnementsartikel

Et simpelt hjælpemiddel som en motorbør har fået Agromeks jury til at hive tre stjerner op af posen. Modtageren er den tjekkiske producent Isolit-Bravo, som på Agromek 2014 præsenterer den eldrevne trillebør Mobarrow. Den er dog ikke som de fleste trillebøre. Den kommer i tre forskellige opbygninger, som alle kan modificeres og udstyres efter ejerens specifikke behov. Det gør den reelt til en redskabsbærer - om end i en begrænset udgave.

Trillebøren har en elmotor på 250 watt, som trækker redskabets forhjul. Fremdriften er afpasset til 3,2-4,0 km/t. Batteriet er på 12 V/22Ah. Den kan desuden køre fem til seks timer på en opladning og er konstrueret til at oplade energi ved kørsel ned af bakke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tre grundmodeller

Den kommer i tre grundmodeller, som alle kan modificeres. Standardmodellen vejer 28 kg og har en maksimal lastkapacitet på 120 kg, da rammen er bygget af stål med en diameter på 32x1,5 mm.

Ønsker man en kraftigere konstruktion, er der en Profi-udgave med lidt kraftigere ramme og en 300 watt motor. Den kommer også med en elektronisk bremse monteret på det ene håndtag.

Der kan tilkøbes udstyr som sneskraber, udstyr til transport at træ, plov til jordbearbejdning, baghjul, trækspil og meget mere. Ladet kommer både i løsninger i plastik, zink og glasfiberforstærket plastik.

Flere år på bagen

Produktet er som sådan ikke nyt. Faktisk har trillebøren flere år på bagen. I begyndelsen gik eksporten kun til tysktalende markeder, men efter at den engelsk- og spansktalende Sylva Huderlik for få måneder siden tiltrådte i Isolit-Bravo er flere markeder blevet et interesseområde, og det bringer Danmark på banen. Derfor er virksomheden at finde på Agromek.

- Mobarrow har eksisteret i seks år, men det er først i de seneste to år, vi har eksporteret den til andre lande, Vi har ikke beskæftiget os meget med det nordiske marked tidligere, og Agromek er et godt skridt på vejen til at ændre på den situation, fortæller Sylva Huderlik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også til kvinder

Med frygt for at blive anklaget for kønsdiskriminering vil denne artikels journalist alligevel gøre opmærksom på den specielle kvinde-version af trillebøren, som virksomheden også producerer. Den adskiller sig ikke meget fra standardversionen, men en tyndere konstruktion har reduceret vægten til 22,5 kg.