Abonnementsartikel

Det så rigtigt sort ud for Langeland, efter at 230 medarbejdere mistede jobbet i forbindelse med, at vindmøllegiganten Vestas lukkede sin afdeling i Rudkøbing i 2010. Men nylige tal for Jobcenter Langeland viser, at ledigheden i dag er lavere end nogensinde før. Det skriver fyens.dk.

Den lave ledighed skyldes ifølge jobcenterchef på Jobcenter Langeland, Torben Lønberg, dels, at firmaet Andresen Towers flyttede ind der, hvor Vestas sluttede og har cirka 40 ansatte.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det næste var, at langelænderne blev pendlere. Når der er over to hundrede, som mister deres arbejde på en gang, så siger det sig selv, at ikke alle med det samme kan finde noget andet på øen. Mange har derfor været villige til at køre langt for at komme på arbejde, siger Torben Lønberg til fyens.dk, og fortsætter:

- Vi har også oplevet fremgang i nogle af øens eksisterende virksomheder, og det skal nævnes, at der også er kommet et asylcenter på Langeland, som har skabt arbejdspladser. Mange bække små er nok opskriften hernede.