Abonnementsartikel

MTD har skærpet sikkerheden på sin velkendte brændekløver ved at montere en sikkerhedsbøjle, som kan placeres over træet under arbejdet. Dette sikrer, at træet bliver på kløveren når det kløves, og derved undgår man, at træet ruller til siden og falder af kløvebjælken, hvor den kan skade både bruger og maskine.

Denne sikkerhedsbøjle øger ikke kun sikkerheden når der kløves i vandret stilling, men giver nu også muligheden for at kløve i lodret stilling, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skiftet mellem lodret og vandret kløvning foretaget ganske enkelt ved hjælp af en fjederbelastet pal. Kløvebjælken vil i kraft af en lige vægtfordeling herefter kunne flyttes til den ønskede arbejdsstilling. Fordelen ved at kunne kløve i lodret stilling er, at man undgår at skulle løfte store og tunge træstykker op på kløveren.

Nu skubber man træet ind til kløvebjælken, lukker sikkerhedsbøjlen og aktiverer håndtagene. Betjeningen af 2-hånds betjeningshåndtagen er samtidig ændret, så man uden at bruge de store kræfter kan manøvrere kløveren. Maskinen kan håndtere brændestykker i en længde på op til 63,5 centimeter

MTD har bibeholdt features som den udskiftelige kløvekile og Briggs & Stratton motoren, som giver brændekløveren et tryk på 25 ton.