Abonnementsartikel

Vileda har udviklet en helt ny form for forebyggende rengøring af fliser, spejle, vinduer og armaturer. Systemet, der hedder Vileda Magical, går ud på, at overfladerne samtidig med rengøringen bliver gjort vandafvisende, så vandet med kalk, snavs og sæberester fremover straks vil prelle af og løbe ned i afløbet i stedet for at sætte sig. Det betyder eksempelvis, at der ikke længere er behov for dagligt at skrabe væggene og tørre armaturet af, for at brusekabinen eller brusenichen kan se pæn og skinnende ren ud.

Vileda er verdens største producent af blandt andet rengøringsklude og gulvmopper, og nyheden - Vileda Magical - består af en speciel ikke-sugende mikrofiberklud og en tilhørende spray. Mikrofiberkluden rengør overfladen og fordeler væsken jævnt, mens sprayen gør overfladen vandafvisende. I praksis sker det hele i én arbejdsgang ved blot at spraye overfladen og hurtigt tørre over med microfiberkluden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traditionelle midler

Den vandafvisende virkning opstår ved, at overfladespændingen på fliserne, glasset og armaturet bliver neutraliseret i forhold til vandet, så den gensidige magnetiske tiltrækning og vedhæftning bliver reduceret.

Vileda Magical er ikke baseret på avanceret nano-teknologi, men helt traditionelle overfladeaktive midler. Virkningen eller effekten er derfor ikke uendelig. Den er begrænset op til en uges tid, og herefter skal overfladerne igen have en hurtig behandling for at få virkningen opfrisket.