Abonnementsartikel

Hvis man ikke har gode frostfri opbevaringsforhold vinteren igennem, er det mindre problematisk at opbevare rodfrugter tildækket ude i haven end i kasser indenfor - det er bare koldt for fingrene at få fat i dem, hvis der er sne og frost.

Ifølge havenyt.dk klarer vinterporrer, vinterhårdføre rosenkålssorter, grønkål og palmekål sne og kulde, og så længe rodfrugterne er dækket med 25 centimeter tykt dække med halm, blade, tang eller en vintermåtte, er der heller ingen fare for, at de fryser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er afprøvet i forsøg, og metoden bruges i dag af mange professionelle gulerodsavlere, da det giver knasende sprøde gulerødder vinteren igennem. Pastinak og jordkokker behøver man ikke at dække, men dækkes de kan de graves op i frostvejr. Det kan også være en god ide omkring en række porrer, så man kan hente i frostvejr.

Koldt for fingrene

Selv i frostvejr kan man lette lidt på dækket og hente en halv spand gulerødder eller fiske et par af de selleri, knudekål og kålroer frem, der er slået ned i jorden og dækket tilsvarende. Det kan være lidt koldt for fingrene, men også lidt sjovt at grave vinterforrådet frem af snedriverne.