Abonnementsartikel

Nu skal man skynde sig at bestille en husstandsvindmølle, hvis man skal nå at få glæde af, at staten nu vil yde et forhøjet tilskud på 2,50 kroner pr. kilowatt for små husstandsvindmøller.

Tilskudsordningen er nemlig i al stilhed blevet indført frem til til udgangen af 2016. Det fremgår af Energistyrelsens hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilskudsordningen har længe ligget på EU´s forhandlingsbord, idet EU-Kommissionen ikke umiddelbart kan godkende den danske ordning. Det har betydet, at mange kommende vindmøllekunder har holdt sig tilbage, men nu vil det forhøjede tilskud altså gælde frem 2016 med tilbagevirkende kraft for husstandsvindmøller, der er opstillet efter den 20. november 2012.

Lav profil

Kurt Østergaard er stifter og indehaver af firmaet KVA Vind, som har specialiseret sig i 10 kilowatts husstandsvindmøller. Han undrer sig over, at Energistyrelsen har holdt lav profil med hensyn til offentliggørelsen af den nye ordning.

- Det var ret tilfældigt, at vi blev opmærksomme på, at ordningen er sat i værk. Måske frygter regeringen en gentagelse af solcellesagen, og derfor går man stille med dørene, siger han.

Hvad der skal ske efter 2016 fremgår ingen steder, men Kurt Østergaard har en forventning om, at tilskudsordningen på en eller anden måde fortsætter efter skæringsdatoen.

- Jeg tror, at de grønne mål, som er en vigtig del af Danmarks energipolitik, gør det umuligt for regeringen at ændre sin tilskudsordning væsentligt. Det handler vist om at finde et kompromis med EU-kommissionen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kurt Østergaard forventer at opstille over 100 vindmøller inden sommeren 2015.

Endelig aftale

På Energistyrelsens hjemmeside bekræftes det, at EU-Kommissionen har godkendt statsstøtten frem til og med udgangen af 2016, og i Energistyrelsen siger fuldmægtig Emil Axelsen, at man håber på, at en endelig aftale med EU-Kommissionen om støtte til husstandsvindmøller falder på plads i denne uge.

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside.