Abonnementsartikel

Som en del af Vækstpakken 2014 blev der den 4. december vedtaget ændringer i befordringsfradraget. Det fremgår af Statsministeriets hjemmeside, som oplyser, at befordringsfradraget for kørsel mellem 25 og 120 kilometer bliver en anelse reduceret i 2015, hvorimod befordringsfradraget for kørsel over 120 kilometer stiger i nu yderligere ni yderkommuner.

Derved har Danmark 25 yderkommuner, hvor pendlere med de længste ture til arbejdet tilgodeses. Med tiltaget ønsker regeringen at støtte yderkommunerne og gøre det attraktivt for borgerne at blive boende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selv om man er glad for at bo i en af landets yderkommuner, kan det være dyrt, når man arbejder et godt stykke fra hjemmet. Regeringen vil med det forhøjede befordringsfradrag til flere yderkommuner gøre det attraktivt at blive boende. Det er jeg glad for, at et bredt flertal i Folketinget i dag har bakket op om, siger skatterminister Benny Engelbrecht.

De ni nye kommuner under ordningen er Jammerbugt, Odsherred, Skive, Slagelse, Struer, Sønderborg, Thisted, Vordingborg og Aabenraa.

De 16 kommuner, der allerede er omfattet af det forhøjede befordringsfradrag er Bornholm, Brønderslev, Frederikshavn, Faaborg- Midtfyn, Guldborgsund, Hjørring, Langeland, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Samsø, Svendborg, Tønder, Vesthimmerland og Ærø.