Abonnementsartikel

En ny undersøgelse fra Dansk Idrætsforbund, DIF, viser, at hesteloven skaber store problemer for nogle rideklubber. Ifølge DIF viser undersøgelsen "Rideklubber i Danmark" blandt andet, at 21 procent af de klubber, som ikke lever op til alle 2020-kravene, ikke har konkrete planer om at bygge om. Blandt disse klubber svarer næsten hver femte, at de sætter deres lid til, at loven ændres.

Michael Fester fra DIF Analyse, der står bag undersøgelsen, fraråder klubberne at være afventende og passive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en helt forkert strategi at vente og se, hvad der sker. Det er økonomisk meget omfattende ombygninger, som kræves, og klubberne kan ikke trylle de nødvendige millioner frem på et øjeblik. Det tager tid at skabe den nødvendige økonomi, og derfor gælder det om at komme i gang, siger han.

Ændringsforslag på vej

Ifølge DIF siger Dansk Ride Forbunds formand, Ulf Helgstrand, at rideforbundet har indsendt en række ændringsforslag til loven.

- Vi arbejder for en revision af loven, og vi håber på et resultat i 2016. Men det bekymrer mig, at der er klubber, som ikke har gjort noget endnu, også selv om vi arbejder på at få gennemført lempelser. Undersøgelsen fra DIF Analyse fortæller os, at vi i endnu højere grand skal informere klubberne, siger Ulf Helgstrand.

Undersøgelsen fra DIF Analyse viser også, at 39 procent af klubberne allerede på nuværende tidspunkt lever op til alle de lovkrav, som skal overholdes senest i 2020.

Loven, der trådte i kraft i 2008, skal sikre bedre hestevelfærd og indeholder en række krav til blandt andet boksstørrelser, loftshøjde, lysindfald og foldstørrelser. Loven bliver implementeret gradvist frem til 2020.