Abonnementsartikel

Selvom minilæsseren måske er anskaffet til arbejde i stald eller mark, kan den også anvendes til snerydning og vedligeholdelse i vintermånederne.

Den finske Avant minilæsser er bygget til også at klare denne opgave. Her gør de mange redskabsmuligheder det til en særlig god investering, da man kan nøjes med én maskine til alle opgaver både forår, sommer, efterår og vinter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avanterne er uanset størrelse gode til at kæmpe sig gennem store snemasser. Det gælder især 700-serien, kombineret med en kabine, da denne maskine kan nå op på 30 km/t og løfte 1.400 kg.

600-seriens modeller har en tophastighed på 24 km/t og fjerner store snemængder med for eksempel dozerbladet, skovlen med vinger eller XL højtipskovlen.

Godt resultat

Også den mindre 420 kombineret med sneskovl fjerner med lethed sne fra indkørslen, mens den lille Avant 220 leverer et godt resultat ved snerydning, uanset om det er med sneslynge, snekoste eller sand- og saltspreder.

- Til vores maskiner fra 500-serien og opefter kan der vælges mellem vores tre typer af kabiner L, LX og DLX, hvor den mest luksuriøse af disse er DLX kabinen, der er blevet opgraderet og har fået et nyt design. Den er nu bl.a. lydisoleret, har sædevarme, affjedring i sædet, har radio, stofsæde og luftfilter samt rotorblink, reflekssæt, blinklys og kørelys som standard. Dertil kan tilvælges aircondition og indregistrering til landevejskørsel, hvilket er nødvendigt, hvis der f.eks. skal ryddes sne på to kirkegårde beliggende i samme by, fortæller Martin Jensen, salgsansvarlig hos Avant Danmark.

Kræver en lyspakke

Alle Avant minilæsserne kan indregistreres, uanset om de er monteret med kabine eller ej - det kræver blot en lyspakke, som indeholder de lovmæssige reflekser, lys og rotorblink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der findes et stort udvalg af redskaber til Avanterne, som er specielt udviklet til snerydning og ejendomsvedligeholdelse i vintermånederne. Heriblandt kan nævnes sneslyngen som findes i to størrelser, hvor begge har en arbejdsradius på 270 grader, dozerbladet, som findes i fire størrelser, rotorkosten, som fås fra 110 cm op til 250 cm, samt saltsprederen både i en 70, 110 og 170 liters model. Skovlen med vinger er desuden et godt redskab, når sneen skal fragtes langt og giver større kapacitet på grund af vingerne, som indstilles individuelt fra maskinens førersæde og samtidig giver mulighed for at arbejde på både større og mindre arealer.

Ny sneslynge

Sneslyngen fra Avant er en forbedret udgave af den tidligere version. Slyngen er todelt, hvilket betyder, at redskabet nu også effektivt kan fjerne tøsne.

Først brydes sneen af sneglen og går herefter igennem en slynge, som så slynger sneen ud af tuden. Kastehøjden justeres mekanisk eller med en el-cylinder. Den fås i to størrelser: 110 cm og 140 cm. Redskabet kan anvendes sammen med alle Avants knækstyrede modeller.