Abonnementsartikel

Julemarkederne i Tyskland er en årligt tilbagevendende tradition, som har mere end 350 år på bagen, og som stadig tænder julelys i øjnene på juleglade mennesker i hele Nordeuropa. Det er et stykke levende kulturhistorie, som danskerne kan opleve uden at skulle køre særligt langt, idet nogle af de mest berømte julemarkeder løber af stabelen lige syd for Danmark.

Ifølge rejsebureauet Happydays ligger der faktisk 2.500 originale tyske julemarkeder i smukke, historiske bykerner lige syd for den danske grænse, og flere af julemarkederne figurerer på UNESCO's liste over verdens kulturarv. De trækker tusindvis af mennesker til hvert år med boder, der har alt, hvad julehjertet kan begære af gaveideer og søde sager, julestads og flittergran.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det mest kendte julemarked

Kan man tale om et "Julemarkedernes Flagskib" så må det være det, der løber af stablen i Lübecks Altstadt. Julemarkedet i Lübeck trækker hvert år flere end 250.000 mennesker til med en popularitet som rækker langt uden for landets grænser. Det er Tysklands måske mest kendte julemarked hos os danskere. Med sin beliggenhed ved østersøkysten og midt i den gamle bydel af Lübeck, er julemarkedet i Lübeck desuden et stykke kulturhistorie uden sidestykke - og et af verdens ældste af sin art.

Lübecks oprindelige julemarked er bevisligt mere end 350 år gammelt. I dag har det bredt sig ud over det meste af byen med et hav af boder med gaver og Glühwein og alle de forskellige lokale specialiteter, der kæler for smagsløgene og pirrer indkøbslysten.

Kunstnere fra Lübeck og resten af Europa præsenterer årets håndværk på Kunsthåndværkermarkedet i Heiligen-Geist-Kirken, hvor særligt tekstiler, trævarer og keramik er værd at gå efter.

På hjemmesiden www.happydays.dk er der en oversigt over de mest oplagte julemarkeder i kørselsafstand fra Danmark.