Abonnementsartikel

Borgerne kommer alligevel ikke til at betale for at parkere bilen ved en række meget besøgte naturområder og strande, som det ellers var varslet af Naturstyrelsen. Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) har valgt at droppe planerne, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Planerne om at opkræve parkeringsafgifter ved naturområderne har blandt andet fået kritik af eksperter, som har kaldt p-afgifterne ulovlige. Det er dog blevet afvist af Naturstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge dr.dk har også flere borgmestre kritiseret planerne om at lade borgerne betale for at parkere bilen, når de skal besøge 19 bestemte strande eller skovområder rundt om i landet.

- For mig har præmissen været, at etablering af betalingsparkering på de udvalgte steder ikke må få som konsekvens, at borgernes frie adgang til naturen bliver mindre. Det viser sig nu, at adgangen til naturen vil blive mere besværlig nogle steder, fordi der ikke som forudsat findes alternative gratis parkeringsmuligheder i nærheden, siger miljøministeren i pressemeddelelsen.

Naturstyrelsen havde regnet med en indtægt på omkring fem millioner kroner om året for p-afgiften.