Abonnementsartikel

Kommuner skal ikke bruge ukrudtsbrændere frem for kemiske bekæmpelsesmidler, når ukrudt skal holdes nede på veje og i parker, lyder det fra Miljøstyrelsen.

I flere år har Miljøstyrelsen ellers anbefalet de danske kommuner at bruge ukrudtsbrændere, når veje og parker skulle holdes pæne. Men det er slut nu og har faktisk været det i flere år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det siger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) som svar på et spørgsmål fra Villum Christensen fra Liberal Alliance.

Spørgsmålet kom efter en artikel i Maskinbladet, hvor en tidligere ansat i Miljøministeriet undrede sig over, at Miljøstyrelsen anbefaler ukrudtsbrændere frem for Roundup. Roundup udgør ikke en trussel mod grundvandet, men til gengæld er brugen af ukrudtsbrændere meget belastende for CO2-regnskabet.

Miljøministeren erkender, at Miljøstyrelsen "i forbindelse med konsulentordningen for offentlige institutioner til afvikling af brugen af pesticider er rådgivet om ukrudtsbrændere frem til midten af 2009".

Men styrelsen rådgiver ikke i dag om brug af ukrudtsbrændere frem for kemiske bekæmpelsesmidler.

- Det er således flere år siden, at Miljøstyrelsen aktivt har rådgivet om at bruge ukrudtsbrændere, siger ministeren, der dog ikke redegør for, om Miljøstyrelsen siden direkte har meddelt, at den nævnte anbefaling er trukket tilbage.