Abonnementsartikel

Havde det ikke været for ægteparrets Velfac 200-vinduer med integreret indbrudssikring, ville Jytte Mørk og hendes mand være kommet hjem til et indbrudsraseret hjem i oktober 2014. Så klar er udmeldingen fra ægteparret, der ifølge Velfac således slap for at ende som endnu ét af de 43.000 årlige tilfælde, der placerer Danmark helt i top på den europæiske indbrudsrangliste.

Kun fordi ægteparret i 2010 udskiftede parcelhusets vinduer til Velfac 200 vinduer, lykkedes det at holde tyven ude, så de undgik at komme hjem til et indbrudsraseret hus efter et weekendophold.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi var kommet hjem, kunne vi se, at tyvene havde forsøgt at brække et af vinduerne op med en tang, men uden held. De havde fået vredet så meget i rammen, at den inderste rude var sprunget, men vinduet holdt. Til sidst opgav de og gik i stedet over til naboen, hvor de stjal en hel del, siger Jytte Mørk, der fortæller historien til Velfac.

Integreret indbrudssikring

Årsagen til, at tyvene måtte opgive deres forehavende, var, at Velfac 200-vinduerne som standard er udstyret med forstærkede beslag samt en glasliste, der er monteret indvendigt i stedet for udvendigt.

En indbrudstyv kan derfor ikke liste ruden af med et koben eller en skruetrækker, men er i stedet nødt til at smadre den for at komme ind i huset. Dermed øges risikoen for at blive opdaget, og samtidig bliver det mere besværligt for tyven at komme ind, da han skal tage sig i agt for glassplinterne.

- Bortset fra en enkelt punkteret rude fejlede vores gamle vinduer sådan set ikke noget. Men vi var ikke trygge ved dem, så vi kontaktede vores lokale tømrer og forhørte os om mulighederne for at få sat nogle nye og sikre vinduer op i stedet. Den beslutning har vi ikke ét sekund fortrudt, siger Jytte Mørk.