Abonnementsartikel

Hvert eneste år meldes der om fyrværkeriskader efter nytårsaften, og hvis man påfører andre skade, kan man holdes erstatningsansvarlig. En ansvarsforsikring vil dog som udgangspunkt dække, men der er tilfælde, hvor der ikke er hjælp at hente hos ansvarsforsikringen. Det oplyser Advodan A/S i en pressemeddelelse.

Hvis man handler groft uagtsomt, dækker ansvarsforsikringen ikke. Det kan for eksempel være, hvis fyrværkeriet kastes efter andre, eller hvis det skydes hen langs jorden i stedet for op i luften. Det kan desuden være svært at få forsikringen til at dække, hvis en høj promille er den direkte årsag til uheldet, ligesom det naturligvis forudsættes, at fyrværkeriet er lovligt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fyrværkeri kan medføre ganske alvorlige skader, så der kan være tale om meget høje summer. Hvis der er tale om både en méngrad og et erhvervsevnetab, er det ikke unormalt, at erstatningsbeløbet ligger i et niveau på mellem 200.000 til to millioner kroner, siger advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af Advodan. Hun fortsætter:

- Er det derimod dig selv, der er kommet til skade, kan det få betydning for den ménerstatning, du eventuelt skulle have haft fra din ulykkesforsikring, hvis du for eksempel er beruset, og det er årsagen til, at du kommer i farezonen for en raket.

Berit Møller Lenschow opfordrer derfor alle til at behandle fyrværkeriet med respekt og i øvrigt bruge sikkerhedsbriller og forsvarlig afstand til dem, der eventuelt står og kigger på.