Abonnementsartikel

Frem til 1. marts 2015 er det muligt for helt almindelige borgere såvel som arkitekter, ingeniører, håndværkere og bygherrer at indstille deres yndlingsrenovering til RENOVER-prisen, Danmarks bedste renovering 2015.

Prisen blev første gang uddelt i 2013 på initiativ fra Realdania og Grundejernes Investeringsfond, GI.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I de to år, vi har uddelt prisen, har vi mærket et markant skifte i opfattelsen af renovering. Fra at være et område, som få interesserede sig for, er der nu et klart fokus på renovering i branchen og en stolthed, som ikke var der før. Derfor glæder vi os også over endnu engang at kunne kåre Danmarks bedste renovering, siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Gode eksempler

Ligesom året før ser fondene bag RENOVER-prisen gerne, at flere renoveringer i almene boligselskaber indstilles til prisen:

- De almene boligselskaber udgør 20 procent af den samlede boligmasse, og en stor del skal renoveres de næste år. Der er derfor alt mulig grund til at få flere gode eksempler på, hvordan denne type bolig renoveres på bedste måde. Vi håber derfor at se flere indstillinger inden for det almene boligbyggeri til årets pris, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania og tilføjer:

- Vi håber, at der fortsat vil være mange bygherrer og arkitekt-, ingeniør- og entreprenørvirksomheder, der indstilles til prisen. Og at også flere almindelige borgere får øjnene op for prisen og indstiller deres favoritrenovering.

Viser vejen

RENOVER-prisen er stiftet af Realdania og GI med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projekter kan indstilles via hjemmesiden www.renover.dk. Projekter, der blev indstillet sidste år, kan indstilles igen i år. De nominerede projekter offentliggøres medio juni. Vinderen kåres ved en prisfest den 3. september 2015.