Abonnementsartikel

Firmaet Ishøy & Pedersen har gjort det til et speciale at gøre rent hos minkfarmerne. Firmaet har været på farten siden april 2014 og kører i hele landet, hvor de to ejere, Mathias Ishøy og Jonas Pedersen, udelukkende servicerer A-kategoriserede minkfarme.

Efterhånden som der er kommet flere kunder til, har de to ejere nu udvidet deres rengøringsservice til at omfatte en total rengøringsløsning af minkfarme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi begge har stor kendskab til og erfaring med arbejdsgange og procedurer på en minkfarm, har vi set og oplevet, hvilken besværlig proces det er for minkavlere at tage sig af dette arbejde. Derfor har vi valgt at udvide vores service og specialisere os i rengøringen af alt inventar af minkhallen på minkfarmen, siger Mathias Ishøy.

Særlige redskaber

Til den opgave har Jonas Pedersen udviklet nogle procedurer og indkøbt særlige redskaber, der gør selve rengøringsprocessen mere effektiv, for det handler ikke bare om at spule skidtet væk - der er flere elementer på en minkfarm, som kræver en speciel håndtering:

- Det kræver en faglig viden om og forståelse for korrekt håndtering af rengøringsproceduren. Der er nemlig forskel på, hvordan bure, hvalpenet, loft, gyllerende samt mere følsomme elementer som redekasser skal rengøres. Ofte er rengøringen noget, som minkavlerne selv står for. Når vi så tilbyder at gøre det beskidte arbejde for vores kunder, frigiver det mere tid i minkavlerens hverdag, siger Jonas Pedersen.

Forholdsregler mod smitte

Ishøy & Pedersen tager kun kunder ind fra A-minkfarme, og det betyder, at firmaet aldrig kommer i kontakt med sygdomsramte minkfarme. Efter hvert kundebesøg renses og desinficeres alt udstyr og tøj, så det er klart til næste opgave.

- Vi tager vidtgående forholdsregler for at undgå spredning af sygdomme. Vi bliver løbende opdateret af laboratoriet hos Kopenhagen Fur om sygdomsramte minkfarme, så vi med sikkerhed kan sige, at vi kun servicerer A-minkfarme, siger Mathias Ishøy.