Abonnementsartikel

Vinderup Maskiners program af knækstyrede minilæssere bliver bredere. Dels introduceres en mindre version af den kendte VM Loader, dels lanceres en helt ny knækstyret minilæsser med udskud, som sigter på at opfylde kravene til en bred vifte af opgaver hos have-park- samt industri- og landbrugssegmentet.

Der er tale om en tjekkisk maskine, som er udviklet i dialog med Vinderup Maskiner, og som Vinderup Maskiner bliver eneimportør af i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har bidraget med idéer og tanker til udviklingen af maskinerne, fortæller Jan Pedersen, indehaver af Vinderup Maskiner.

Navnet på den nye minilæsser er VM Telescopic, og den første maskine, som stod klar til præsentation på Agromek 2014, har modelbetegnelsen 5000. Den er forsynet med en Kubota-motor, som yder 36 hestekræfter.

2,75 meter med udskud

Telescopic 5000 når med udskud en løftehøjde på 2,75 meter i drejeleddet. Sælger Bjarne Fly Kristensen, som står for Vinderup Maskiners VM-program, fortæller, at den kan løfte fra 700 til 1.200 kg afhængig af udskud og position.

- Og teleskoparmen er lavet, så den kan holde til professionelt arbejde, fremhæver Bjarne Fly Kristensen.

Jan Pedersen supplerer med, at den også er forsynet med god hydraulik, der yder 70 liter i minuttet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er olie både frem og bagud, så det er en multimaskine, der er ideel til have-, vej- og parkkunder, for den kan køre med alle redskaber, siger Jan Pedersen.

Redskabsskiftet er som på de øvrige VM Loadere, og den fås med både åben og lukket kabine. El-differentialespærre er standard, hydraulikken har komponenter fra Poclain og Danfoss, LED-lygter er standard, og der er også håndgas.

Vinderup Maskiner forventer at sælge den gennem sit sædvanlige forhandlernet, som også forhandler VM Loadere, og de forventer derfor at dække hele landet.

Servicering sker gennem Vinderup Maskinforretning, som fremhæver sin erfaring med at køre et serviceniveau i højeste gear.

- Vi ved, hvad det betyder at holde maskiner kørende, siger Jan Pedersen, som forventer sig meget af VM Telescopic.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lille VM Loader

På Agromek viste Vinderup Maskiner desuden en anden nyhed. Det var en endnu mindre VM Loader end de hidtidige modeller. Den nye VM 1024 LX er kun 92 centimeter bred og 1,92 meter høj.

- Det betyder, at den kan komme ind de fleste steder. Eksempelvis gennem kirkegårdsporte, som mange steder ikke er så høje. Derfor satser vi på denne model til kirkegårde, minkfarme og stutterier, hvor der ofte er begrænsede pladsforhold, siger Bjarne Fly Kristensen.

VM 1024 LX er forsynet med en trecylindret Kubotamotor på 24 hestekræfter. Løftekraften er cirka 500 kg, og den løfter to meter i drejeleddet. Maskinen er forsynet med både hånd- og fodgas. Lys og hydraulik er standard.