Abonnementsartikel

En varmekanon skal som regel påfyldes med olie tre til fire gange i de to døgn, en udtørring af svinestalden varer. Det sker ikke sjældent, at man i travlheden glemmer at fylde op for bagefter at ærgre sig over, at varmekanonen er løbet tør.

Det har en lokal svineavler ved Lemvig-kanten prøvet, og han fik derfor idéen med store tanke. Han henvendte sig til Højgaards Specialbutik og Maskinfabrik og spurgte, om de ikke kunne lave sådan noget. Ideen fængede på maskinfabrikken, som byggede tre XL-tanke til den idérige mands bedrift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet - en varmekanon med en tank til 160 liter - står nu til salg i Højgaards Specialbutik og Maskinfabrik i Lemvig, hvor kunderne kan glæde sig over, at en udtørring af stalden nu kun kræver en enkelt påfyldning, idet kanonen kan køre hele 52 timer uden afbrydelse. Den lange driftstid uden påfyldning kan sikkert vække interesse i andre brancher, hvor der er behov for lange tørre- eller varmetider.

Tank i julegave

Nyheden fik sin debut på Agromek 2014, hvor tankene blev udstillet på Nordisk Staldkemis stand. Her gav 19 kunder sig selv sådan en tank i julegave.

Udover den oplagte fordel ved den lange driftstid uden påfyldning fremhæver Højgaards Maskinfabrik, at brugskomforten er tilgodeset i kraft af håndtag og luftgummihjul.

Tanken kan købes alene og en varmekanon påmonteres, hvis man allerede har en sådan, men som regel sælges både tank og varmekanon som et sæt på 36 kW eller 46 kW.jf