Abonnementsartikel

Foderkrybber med spildkant har i mange år været anvendt til heste. Ideen er at undgå, at dyrene roder foder ud af krybben og derved opnå en bedre udnyttelse af foderet. Foderspild kan derudover øge belastningen af skadedyr som mus og rotter.

Hos mælkeproducenterne betyder dyrenes skubben med foderet desuden, at landmanden flere gange dagligt skal feje og skubbe foderet tilbage hen til forværket, så køerne hele tiden har foder inden for rækkevidde. Udover det tidskrævende arbejde og foderspild følger afledte ulemper som dårlig foderhygiejne og uro i flokken. En simpel spildkant påmonteret en foderkumme afhjælper problemet og sikrer, at foderet forbliver i foderkummen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Let at holde ren

OK Plast kan nu tilbyde en spildkant til sin plast-foderkumme, der forhindrer, at køerne roder foder ud over forkanten. Spildkanten er effektiv, og dens udformning gør, at den er let at holde ren.

Som alle andre produkter fra OK Plast er spildkanten lavet af rengøringsvenlig PP-plast, som er optimeret til brug udendørs og indendørs.

- Investeringen i foderkummerne tjener sig hjem alene ved, at jeg ikke længere kold-starter minilæsseren til fejearbejdet tre til fire gange dagligt. Derudover behøver jeg ikke længere konstant at skulle huske på at feje foder ind. Med den nye foderkumme er der altid foder, også til de svage køer, siger mælkeproducent Reinder van der Weij, Lintrup Gård, Holsted, om produktet.

Nyheden fra OK Plast præsenteres på Nutrifair-messen i Fredericia i dagene 21.- 22. januar 2015.