Abonnementsartikel

Salget af varmepumper stiger fortsat i Danmark. Varmepumper er en af de mest energieffektive varmeløsninger, og husejere kan spare tusindvis af kroner, hvis de udskifter el-, gas- eller olieopvarmning til en varmepumpe. Men det er vigtigt, at man vælger en pumpe til nordisk klima, som kan varme ved ekstrem kulde, og pumpen skal helst skiftes hvert tiende år.

- Vi hører fra vores installatører over hele Norden, at husejerne ønsker nyere og mere effektive varmepumper. De sidste år har vi også set en stigning i familier, som ønsker bedre indeklima. Det er vigtigt, at forbrugerne er bevidste om de fordele, man får fra ny teknologi. Som al anden teknologi har også varmepumper en holdbarhedsdato. Tænk bare på den forskel der er på en fem år gammel pc eller bil i forhold til en helt ny, siger Sofia Törnlöf, nordisk produktchef i Panasonic, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Højere energieffektivitet

Forholdet mellem den varme, man producerer, og den elektricitet, man bruger, kaldes effektfaktor (SCOP eller COP), og den beskriver, hvor effektiv varmepumpen er. Nye pumper giver højere energieffektivitet for pengene. Det betyder, at efter otte til ti år kan det betale sig at udskifte pumpen - selvom den gamle tilsyneladende fungerer fint. Jo højere SCOP eller COP, desto mere energiværdi får man for pengene.jf