Abonnementsartikel

Dansk Ride Forbund har produceret en video om korrekt dressurridning på alle niveauer - både i elevskolen og gennem hestens udvikling fra ungheste- til Grand Prix-klasser. Filmen suppleres med foredrag fra en ambassadør, en dressurdommer på højt niveau, og bruges til oplysning i klubberne.

Det sker som følge af, at Dansk Ride Forbund er opmærksom på den store interesse, der er for dressuren - også når der forekommer episoder, der skaber debat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bred opbakning

Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn er blevet præsenteret for både film og foredrag, og fra begge organisationer er der opbakning til projektet:

- Der er bestemt brug for at få sat fokus på, hvordan man rider dressur, så det sker på hestens præmisser, og den ikke lider overlast. Derfor synes Dyrenes Beskyttelse, at det er meget positivt, at Dansk Ride Forbund nu sætter fokus på emnet. Vi håber, det vil skabe debat og opmærksomhed på, hvordan man bruger og træner en hest i alle discipliner, og vi er også glade for, at forbundet og filmen fokuserer på korrekt brug af kandar og sporer i dressurkonkurrencer, siger Yvonne Johansen, dyrlæge og projektleder for heste i Dyrenes Beskyttelse. Hun håber, at der også vil blive udviklet film for andre discipliner som eksempelvis spring.

Velfærd på dagsordenen

Dyrlæge Mogens Christophersen fra Hestens Værn er også glad for initiativet fra Dansk Ride Forbund.

- Det er glædeligt, at Dansk Ride Forbund på denne konstruktive måde sætter ridning og hestevelfærd på dagsordenen. Vi håber, at den igangsatte dialog om, hvad god og rigtig ridning er, vedligeholdes blandt alle hestefolk også i dagligdagen, så der bliver sagt stop og gives ros rettidigt. Herved højnes uddannelsesniveauet. Det kommer alle til gode og især vores heste, siger han.

De første klubarrangementer er løbet af stablen, mens yderligere 19 er planlagt til 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selve filmen varer knap en time, og med foredrag, spørgsmål og debat vil hele arrangementet vare cirka tre timer, oplyser Dansk Rideforbund. Der kan læses mere om projektet på www.drf-welfare.dk.