Abonnementsartikel

Bekæmpelse af ukrudt i forbindelse med vej- og stisystemer samt andre arealer, hvor ukrudtet er uvelkomment, har hidtil skullet gøres med håndkraft, gas eller gift. En helt ny teknik baseret på infrarød varmestråling overhaler imidlertid de kendte bekæmpelsesteknikker, fordi varme fra keramiske plader nedbryder både blade og rødder og samtidig mere end halverer gasforbruget.

Firmaet ALVAC i Lemvig har netop fået den danske forhandling af InfraWeeder, som produktet kaldes, og på den seneste Agromek-messe var der stor interesse for den nye og effektive måde at bekæmpe ukrudt på.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi har maskiner, som både den private grundejer og store entreprenørforretninger kan have glæde af. Den mindste brænder er bærbar og må nok betegnes som værende på hobby-niveau, mens de største maskiner kører på en vogn med eller uden motor til fremdrift, fortæller salgschef Kim Jørgensen fra ALVAC.

Teknikken bag brænderen bygger på keramiske plader, der varmes op med gas. Men i modsætning til de åbne gasbrændere skal de keramiske plader ikke bruge nær så meget gas for at opnå den temperatur, der skal til for at nedbryde ukrudt.