Abonnementsartikel

Yamaha Wolverine-R er navnet på en ny fritidsmaskine til to personer. R'et står for ROV, Recreational Off-Highway Vehicle), som indikerer, at køretøjet er bygget til kørsel væk fra alfarvej.

ROV'en er indrettet som en bil med skålformede sæder, der støtter ved terrænkørsel, rat og styrtbøjle. Der er trepunktsseler samt skulderpolstring.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Motorbremsning er muligt

Maskinen drives af en ny encylindret motor på 700 kubikcentimeter med dobbelte overliggende knastaksler, og transmissionen er automatisk efter CVT-princippet.

Ifølge producenten er transmissionen konstrueret sådan, at motorbremsning er mulig, hvilket normalt ikke kan lade sig gøre med automatiske CVT-gearkasser og centrifugalkobling.

Bremserne er 207 millimeter store skivebremser på alle firehjul med justérbare støddæmpere fra japanske KYB. Styretøjet er af tandstangstypen med elektronisk servostyring.

Differentialespærre og låsbare differentialer aktiveres med Yamahas On-Commandsystem, og den fuldt justerbare affjedring har en fjedervandring på 246 millimeter foran og 269 millimeter bag samt 26 tommer Maxxis-dæk. Frihøjden er 290 millimeter.

Instrumenteringen omfatter udover speedometer blandt andet også dobbelte tripmålere, timetæller og benzin-måler. Et 12-Volt udtag mangler heller ikke.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ladet har et rumfang på 188 liter og kan laste 136 kg. Seks fastgøringspunkter sørger for, at læsset bliver hængende på ladet.

Trækkrogen på 50 millimeter trækker ifølge Yamaha 680 kg.

Ifølge Yamaha Motor Europe vil Wolverine-R lande ude hos forhandlerne i slutningen af 2015.