Abonnementsartikel

Hulmursisolering og efterisolering af loft topper Bolius' liste over tiltag, der gavner mest, hvis varmeregningen trænger til et realitetstjek. Motivationen til en mindre varmeregning drev også Morten Bak og kæresten Camille til at få efterisoleret loft og hulmur med Rockwool-isolering i deres hus fra 1960'erne. Som nybagte forældre til en lille datter, faldt trækgener og en ustabil temperatur heller ikke i god jord hos familien.

- Vi har allerede mærket en mere konstant varme, og det er vigtigt, når vi har en lille en i huset. Før stod termostaterne altid på fire - nu står de kun på to. Jeg føler faktisk, at jeg kunne mærke forskellen fra dag ét, forklarer Morten Bak.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Behageligt indeklima

Villaen med et halvt århundrede på bagen klarer nu de kolde måneder uden besvær og giver familien et mere behageligt indeklima og en mindre varmeregning.

- Det er jo ikke så meget, der skal til for, at man sparer en masse penge. Investeringen er ikke så stor, og på få år er pengene hentet hjem igen, så man skal ikke være bange for at kontakte en isolatør, siger Morten Bak. Familien hyrede det lokale firma Stjerneisolering ApS til hulmursisoleringen, og det er ikke nyt for firmaet, at folk har fået en større bevidsthed om isolering og tilbagebetalingstider.

- Mange har fundet ud af, at isolering er en god investering, og at det slet ikke er så dyrt, som de gik og troede. Når først vi har givet et tilbud, bliver husejerne positivt overraskede, lyder det fra indehaver af Stjerneisolering ApS, Peter Davidsen, der er autoriseret Rockwool-Partner. Familien modtog derfor dokumentation for isoleringsarbejdet i hulmuren.

Garanti for det gemte

- Der er en tryghed ved den attest man får, fordi det er dejligt at kunne fremvise noget, hvis man på et tidspunkt skal have lavet en energirapport, eller hvis det mod forventning skulle vise sig, at vi i fremtiden vil sælge huset. Det er en dejlig sikkerhed at få, fordi man får garanti for, at der ligger det i væggene der skal, forklarer Morten Bak.

Til loftisoleringen valgte Morten Bak selv at give sig i kast med Rockwool Flexi Batts under kyndig vejledning fra isoleringsfirmaet. Vejledningen var vigtig for at få en helt tæt isolering med den rette ventilation og uden risiko for kuldebroer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Flexi Batts er nemme at arbejde med, men gider man ikke selv bruge tid på det, kan man sagtens hyre en isolatør, for omkostningen er ikke stor i forhold til besparelsen, lyder det fra Morten Bak.