Abonnementsartikel

I en travl hverdag kan det ofte være svært at nå at passe faste hundetræningshold ind imellem transport af børn, madlavning og andre af hverdagens faste gøremål. Mange har de bedste intentioner om at aktivere hunden og få trænet lidt grundlæggende færdigheder i hverdagen, men oplever hurtigt at det udover lufteturene glider mere og mere i baggrunden.

Men en ny portal kan hjælpe de mange hundeejere, der ikke kan få hundetræning ind i hverdagens program.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DogCoach.dk hedder den nye online hundetræningsportal, hvor alle kan træne via video og e-learning, præcis når og hvor det passer ind hverdagen.

Nybagt hundeejer

Bag den nye portal står den selvstændige konsulent og nybagte hundeejer Linn Radsted og hendes partner René Vestergaard. Parret har brugt et par år på at udvikle et system, som kan formidle hundetræning via video og e-learningsmoduler. Træningen kan også afspilles på både tablets og mobil, således at træningsvideoerne kan ses eller genses, når man er ude på lufteture eller i haven.

- Som ny hundeejer har jeg ofte følt det var svært at nå til hundetræning i en travl hverdag som selvstændig. Derfor opstod idéen om Dogcoach, fortæller Linn Radsted.

15.000 hunde aflives

DogCoach er opbygget af forskellige træningsmoduler, der er sammensat af både teori og praktiske øvelser. Videoerne instrueres af hundetræner, forfatter og adfærdsbehandler Merethe Børgart Olesen, der igennem de seneste 17 år har arbejdet med hunde og træning.

- Cirka 15.000 hunde aflives årligt i Danmark, mange af dem på grund af adfærdsproblemer. Mange problemer kunne have været undgået, hvis ejerne havde håndteret, aktiveret eller trænet hunden fast i hverdagen, siger Merethe Børgart Olesen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

jf