Abonnementsartikel

Hurtigt bredbånd til alle virksomheder og borgere i Region Sjælland kan skabe 26.000 arbejdspladser. Det mener de 17 kommmuner i Region Sjælland, og derfor går de nu til regering og folketing for at få sat fart på bredbåndet.

Faxes borgmester Knud Erik Hansen siger til dr.dk, at det burde være en statsopgave at sørge for hurtig bredbåndsforbindelse på linje med indførelsen af elektrisk lys for 100 år siden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Ingen kan vel forestille sig huse uden lyd. Bredbånd og mobildækning er mindst lige så vigtige foranstaltninger for udvikling af arbejdspladser og menneskers lyst til at bosætte sig udenfor de større byer, siger han.

Og borgmesteren og hans 16 kolleger har noget at have kritikken i, mener chefkonsulent i Dansk Energi, Thomas Woldiderich. Han peger på, at vores nabolande er langt foran Danmark i udbygningen af hurtigt bredbånd til landdistrikterne og nævner, at den svenske stat har sat tre milliarder kroner af til hurtigt bredbånd i landdistrikterne. I Danmark skal kommunerne låne pengene fra en beskeden pulje.

- Jeg er helt sikker på, at danske kommuner skeler misundeligt til Sverige, hvor staten direkte poster penge i bredbånd til landområderne. Lån er selvfølgelig bedre end ingenting, men den svenske ordning sætter langt mere turbo på bredbånd til de tyndt befolkede egne, siger chefkonsulenten til dr.dk.