Abonnementsartikel

En minilæsser er næsten ikke til at undvære, når man som Claus og Signe Nielsen har et lille fritidslandbrug med to heste. En ny minilæsser er en større investering, men heldigvis kan man da også købe brugt.

Og det det er netop hvad ægteparret Nielsen har gjort. De har for et par måneder siden købt en Avant 635 fra 2008 af Avant Danmark i Låsby, og der er allerede udført adskillige opgaver med Avant'en.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den ordner gårdspladsen, den lægger halm ind, den flytter træpiller, den muger ud og har meget andet at lave.

-Vi er meget glade for vores Avant. Vi havde inden købet hørt godt om minilæsseren fra andre, og jeg havde også selv lidt erfaring med maskinen fra tidligere arbejdsopgaver, fortæller Claus Nielsen og fortsætter:

- At vi så fandt en brugt udgave, der kun havde gået få timer og til billige penge, så var det bare med at slå til. Avanten passede nemlig perfekt til de krav, vi stillede til en minilæsser.

Afgørende punkter

Muligheden for at kunne håndtere blandt andet bigballer og træpiller var et specifikt krav til maskinen samtidig med, at den skulle være så kompakt som muligt.

- Vi havde været rundt at se på et par stykker, men Avanten var den mest kompakte og en halv meter kortere end de øvrige, som vi havde kigget på. Og for os var maskinens længde meget afgørende sammen med dens løftekapacitet, fortæller Claus Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Claus Nielsen er det også positivt, at Avant Danmark giver seks måneders 100 procents garanti på de brugte eksemplarer af de finske minilæssere. Samtidig havde han hørt godt om Avants høje serviceniveau og muligheden for at kunne få reservedele fra dag til dag.

Avant 635 er udstyret med teleskoparm, parallelstyring, flydestilling med en tippelast på 1.000 kg, et olieflow på 66 l/min, løftehøjde på 2,8 meter og en kørehastighed på 14 km/t.