Abonnementsartikel

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Pedersen meddeler i dag, at reglerne om støtte til solcelleanlæg, husstandsvindmøller m.v. sættes i kraft pr. den 11. februar 2015.

Det betyder blandt andet, at husstandsvindmøller på under 25 kW, der er opsat efter den 20. november 2012, kan modtage det forhøjede tilskud med tilbagevirkende kraft samt, at både disse og kommende husstandsvindmøller på under 25 kW kan oppebære det forhøjede tilskud frem til udgangen af 2016.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pristillægget sammen med den faste markedspris vil udgøre 2.50 kroner pr. kWh for vindmøller med en installeret effekt på 10 kW eller derunder.

Hvis den installerede effekt er over 10 kW, vil pristillægget og markedsprisen tilsammen kunne udgøre 150 øre pr. kWh.

Ejere af husstandsvindmøller og solcelleanlæg søge om forhøjet støtte hos Energinet.dk fra den 11. februar 2015.

Kort ansøgningsperiode

Den forhøjede støtte til solceller har relevans for solcelleanlæg omfattet af overgangsordningerne og for kommende solcelleejere, der ønsker at få del i puljen til private husstande.

Solcelletilskuddet gives ifølge solcellefirmaet Viva Energi som en forhøjet el-salgspris på 1,02 kroner pr. kWh (normalt 0,60 kroner) de første 10 år. Tilskuddet gives til borgere med egen bolig, udlejningsejendomme, boligforeninger og fællesanlæg (lav) på i alt 60MW

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anlægsstørrelsen må max. være 6 kW pr. bolig, og ansøgningsperioden løber fra den 16. marts. til 31. maj 2015.

- Da puljen er ganske begrænset, forventer vi, at den fordeles meget hurtigt. Derfor anbefaler vi, at interesserede snarest gør sig klar til puljestart den 16. marts, siger Lars Bjerg, salgsdirektør hos Viva Energi A/S og tilføjer:

- Inden man kan søge om tilskuddet, skal der indgås en købsaftale med en solcelleleverandør, og det har man altså nu cirka fem uger til.

- Vi havde håbet, at politikerne lavede støttereglerne, så markedet var stabilt. Men vi skal åbenbart have disse rutsjeture op og ned, siger Lars Bjerg.

Tilskud efter 2016

Det har hidtil været uklart, hvad der skal ske med energitilskuddet efter 2016, men som tidligere beskrevet i Fritidsmarkedet kan regeringen dårligt løbe fra sine grønne energiløfter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og følgelig skriver klima, energi og bygningsministeren nu på ministeriets hjemmeside, at parterne bag energiforliget "...vil finde en langsigtet løsning for det fremadrettede PSO-system med virkning fra den 1. januar 2017."