Abonnementsartikel

Paper Pot er en ny serie miljøvenlige papkrukker fra Nelson Garden. De er beregnet til prædyrkning og ompotning af grøntsager og andre større planter. I serien findes også prædyrknings-kittet Potato, som gør det muligt at nyde hjemmedyrkede nye kartofler til sankthans.

Fordi kartoflen prædyrkes i jord i den miljøvenlige papkrukke, bliver kartoflen færdig hele 2-3 uger tidligere end normalt. Det skyldes, at læggekartoflen udvikler en tidlig top og giver planten et veludviklet rodsystem. Når de små kartoffelplanter er færdige til at plante ud, river du ganske enkelt papkrukkens perforerede bund af og placerer krukken i godt gennemvædet jord.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

På den måde håndteres plantens rodsystem skånsomt, og den del af papkrukken, som følger med planten ned i jorden, formulder inden længe.

To størrelser

Potato tilhører den nye serie, Paper Pot, med miljøvenlige papkrukker beregnet til prædykning og ompotning af eksempelvis urter, grøntsager og slyngplanter. Paper Pot findes i to størrelser: Krukker á 0,5 liter med ekstra dybde, der bruges til første ompotning af eksempelvis tomater, chili og slyngplanter, og krukker á 1,2 liter med plads til masser af jord, dels til første ompotning af eksempelvis agurker, squash og søde ærter, dels til anden ompotning.

Fremgangsmåde

Vælg certificerede læggekartofler for at undgå sygdomme. Fyld krukkerne halvt op med jord, og vand forsigtigt. Put en læggekartoffel i hver krukke med spirerne op ad jorden skal dække omkring halvdelen. Sæt krukkerne tæt sammen i bakken, og stil dem et lyst og køligt sted. 15 grader er den ideelle temperatur.

Når kartoflen har fået topskud og udviklet et fint rodsystem, er det tid til at plante den ud. Lav nogle furer i jorden nogle dage inden udplantningen. Hyp kartoflerne og husk at beskytte mod frost med en fiber-dug.