Abonnementsartikel

Bøjsø døre & vinduer i Vorbasse indfører nu en ekstra tryghed for sine kunder, som fremover er sikret 20 års garanti mod råd i udvendigt træ på virksomhedens produkter.

- Den nye garantiordning bygger på vores solide erfaring med fremstilling af døre og vinduer her i Vorbasse siden 1972. Så vi er på sikker grund, når vi nu tilbyder markedets bedste garanti, fortæller direktør Lasse Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han siger endvidere, at produkterne trods minimal vedligeholdelse har en rigtig lang holdbarhed. Dels fordi Bøjsø aldrig går på kompromis med den håndværksmæssige kvalitet, dels fordi man har valgt sibirisk lærk som udvendigt træ.

Sibirisk lærk har særlige fordele, fordi træerne vokser langsomt i det barske, kolde klima og dermed får ekstra tætte årringe. Samtidig er den nederste del af stammen nærmest uden knaster, fordi de store snemængder knækker grenene af, mens træerne er små. Derfor har Bøjsø gennem mange år nøje udvalgt 200-300 år gamle stammer, hvor træet har 100 procents kerne-andel fra rodstokken og fire til seks meter op ad stammen.

- Kernetræ til døre og vinduer er ikke nyt, men netop sibirisk lærk har vist sig at gøre en forskel. Denne træsort har en ekstremt lang hold-barhed i vores klima, siger Lasse Sørensen.jf