Abonnementsartikel

Flere kommuner er lige nu i gang med at sende tusindvis af breve ud til landmænd og andre jordejere, fordi Naturstyrelsen har fundet ny natur, som skal beskyttes.

Ifølge dr.dk er der alene i Billund Kommune fundet ny natur på 100 hektar jord, der ikke før har været udpeget som et beskyttet naturområde. Til sammenligning breder Legoland sig over 14 hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Miljørådgiver Peder Kristian Thomsen fra Jysk Landbrugsrådgivning er overrasket over, hvor meget nyt natur, der er blevet fundet. Han forudser, at nogle landmænd og lodsejere vil protestere over de nye områder, ligesom det skete med randzoneloven.

- Der jo en del vedvarende græsarealer, hvor man kan være meget berettiget i tvivl, om det nu opfylder kriterierne. Det er jo nok sådan nogle sager, hvor der kan komme en diskussion med kommunerne, siger Peder Kristian Thomsen til dr.dk.

I Billund det typisk engarealer og vandhuller, der er blevet udpeget som naturområder.

- Det er fordi, der har været en bestemt drift, som har gjort, at der er kommet nogle plantearter, og derudover har arealerne ikke været omlagt så hyppigt, fortæller natursagsbehandler Mads Navntoft Olsen fra Billund Kommune.