Abonnementsartikel

Erik Dalsro Jørgensen bor på et moderne fritidslandbrug, der er naturskønt beliggende i bakkerne øst for den inderste del af Isefjorden.

Her passer han selv sine 65 hektar og udlever glæden ved landmandslivet. Og her har de tre døtre plads og mulighed for at dyrke deres interesse for heste og ridning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Livsstilen som deltidslandmand med en familie, der deler de landlige interesser, gør Erik Dalsro Jørgensen til den oplagte chef for den DLG-ejede Land & Fritid-kæden, som han har stået i spidsen for siden september 2014.

Landmandsuddannet

Erik Dalsro Jørgensen fik jobbet som kædedirektør efter sammenlagt 18 år i DLG-koncernen, blandt andet flere år som afdelingsdirektør med ansvar for de sjællandske afdelinger.

Han er landmandsuddannet som Agrarøkonom fra Næsgaard og valgte en merkonomlinje. Siden kom han på handelsskole og lærte indkøb, regnskab og markedsføring.

- Mit mål var lige fra begyndelsen at blive tilknyttet landbrugsbranchen gennem et job og blot drive landbrug på fritidsbasis, fortæller han.

Moderne foderstof

Erik Dalsro Jørgensen beskriver begejstret Land & Fritid som en moderne foderstofforreting, der kan forsyne fritidslandbrugene og landmændens private hobbydyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kæden satser på et voksent personale, og at mindst en af de ansatte i hver forretning har en landbrugsfaglig uddannelse eller indsigt.

- Vi vil gerne være kendte på fagligheden plus det at være en del af et lokalområde, siger Erik Dalsro Jørgensen.

Hans holdning er at lægge mest muligt ansvar ud lokalt, for han mener, at man uanset branche kan gøre en forskel med kreativitet.

- Jeg ønsker, at Land & Fritid-butikkerne bliver en del af lokalsamfundet, og jeg tror på, at den enkelte butikschef ved, hvad der virker lokalt.

Derfor har mange af de 55 Land & Fritid-butikker lokale sms-services og 35 af dem har egne facebook-grupper med egne facebook-sider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kundeklub

I det hele taget er Erik Dalsro Jørgensens ambition, at Land & Fritid knytter kunderne tæt til kædens lokale afdelinger.

Det sker via de sociale medier og Klub Land & Fritid, som på få måneder har fået flere end 20.000 medlemmer.

- Vi prøver at give et medlemskab værdi, siger Erik Dalsro Jørgensen.

Og så understøtter han, at de lokale butikker lader den lokale initiativrigdom blomstre.

- Hvis de lokale medarbejdere brænder for eksempelvis fyrværkeri, jagt eller andet kan det give mening, at de stabler lokale arrangementer på benene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erik Dalsro Jørgensen har desuden nedsat seks erfagrupper blandt de lokale butikschefer, som kommer med udspil til ledelsen om, hvilke produkter der skal være på hylderne.

- De vurderer, om et produkt kan være i den enkelte forretning eller måske i hele kæden og har på den måde selv hånden på kogepladen, siger Erik Dalsro Jørgensen.

På den måde mener han, at produkterne i butikkerne kommer til at passe godt til den enkelte forretnings kunder.

Foder og træpiller

Erik Dalsro Jørgensen er selv flittig bruger af Land & Fritid-kædens varer.

Pillefyret fodres med Land & Fritids træpiller, og døtrenes heste fodres med kædens eget foder, Equsana og plejes med kædens plejeprodukter

Artiklen fortsætter efter annoncen

DLG er selvfølgelig også leverandør af både såsæd, gødning og planteværn til bedriftens planteavl.

- Jeg mener, at det er dygtigt set af DLG, at strukturudviklingen i landbruget ville betyde, at der blev meget færre heltidslandbrug, men 125.000 landbrugsejendomme rundt omkring, som bliver ved med at ligge der med beboere, som DLG kan servicere.

Livsstil

Jobbet som chef for Land & Fritid harmonerer fuldstændig med Erik Dalsro Jørgensens egen livsstil.

- Alt her handler om landbrug, selv om det ud fra en hård økonomisk betragtning nok ikke kan hænge sammen. Men når man kan li' det og ikke tæller timerne, så kan det alligevel hænge sammen, siger Erik Dalsro Jørgensen.

Han vurderer, at det samme gør sig gældende for mange af Danmarks 30.000 deltidslandmænd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når man har en landmand i sig, så hænger det altid ved, siger han.

Det gode liv

Og så tilføjer han, at der følger mange fantastiske oplevelser med livet som landmand.

- Når jeg kører på marken nede ved vigen og møder en jæger eller en fisker, tænker jeg, at det er de samme naturoplevelser, vi sætter pris på.

- Og så tror jeg, at valget af denne livsstil også handler om at sætte pris på et godt liv, og at give børnene nogle gode værdier med i livet, siger han.

Blandt andet nævner han, at børn på landet ofte lærer at tage ansvar og at bidrage til fællesskabet som en naturlig del af landbokulturen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er værdier, som det er værd at værne om, og jeg synes, det er en gave at kunne påvirke sine børn med den slags værdier. Jeg bliver faktisk glad, når mine piger med tilfredshed konstaterer, at det har været en god weekend, fordi vi har fået lavet meget, siger Erik Dalsro Jørgensen.

Han ser gerne, at Land & Fritid bliver et tandhjul i den kultur.