Abonnementsartikel

Tal fra Falck og Dyrekassen Danmark viser, at der gennemsnitlig er 84 procent flere påkørsler af hunde i vinterhalvåret sammenlignet med sommerhalvåret, hvor bilisterne bedre kan se ejere og hunde på vejene.

- Det tal er alt for højt, siger dyrlæge Lars Jørgensen, Dyrehospitalet Midtvest i Herning. Han mener, at der skal sættes mere fokus på sikkerhedsprodukter til både hund og ejer i de mørke måneder.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- For mig er det vigtigt, at vi skaber opmærksomhed om problematikken og erkender, at der er behov for brug af reflekser og lygter, når man lufter sin hund i mørket, fastslår dyrlægen.

Koste liv

Hunde kan ikke aflæse trafikken, og selv de mest lydige hunde kan lave fejl - i nogle tilfælde kan denne ene fejl koste liv.

- Der findes mange gode produkter, som kan gøre turen med hunden mere sikker. Blandt andet har det danske firma Orbiloc i år lanceret en danskproduceret hundelygte, der er synlig på fem kilometers afstand. Den kan bruges på både hund og ejer, siger Lars Jørgensen og tilføjer:

- At være en god hundeejer drejer sig ikke kun om at fodre, lufte og kæle, men om at tage ansvar - ikke kun for sig selv, men også for de andre personer, man møder på sin vej. En god og sikker opførsel i trafikken kan gøre både hundeejerens og andres hverdag mere sikker.