Abonnementsartikel

Dansk Varmblods hingstekåring i Herning er også prisernes fest. Ikke blot bliver de unge hingste kåret og præmieret, men også særlige præstationer i dansk avl og sport bliver under det årlige arrangement belønnet i rampelyset. Det gælder blandt andet MCH?s Varmblodspris, som gives til en eller flere personer, foreninger eller lignende, som har gjort en ekstraordinær indsats for Dansk Varmblod, eksempelvis inden for dyrevelfærd, avl, ridesport med videre.

Sidste år gik denne særlige pris til en person, der har været en stor og uvurderlig støtte af dansk dressursport. Dansk talentudvikling og dressursport ville ikke være den succes, det uomtvisteligt er tilfældet, hvis det ikke var for støtten fra ECCO. Det var derfor et helt naturligt og meget populært valg at give Hanni Toosbuy Kasprzak MCH?s Varmblodspris for den helt uvurderlige støtte, hun og ECCO er for dansk avl og ridesport. Siden 2004 har ECCO takket være Hanni Toosbuy Kasprzak været dansk talentudvikling og dressursport en uvurderlig støtte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Starten på ECCO Cuppen gav dengang startfløjtet til et lokomotiv, der har trukket dansk dressursport frem blandt verdens tre bedste nationer i ungdomsdressuren. Og de seneste par år har succesfulde ungdomsryttere fundet vej ind på seniorlandsholdet - ryttere der har fået deres uddannelse og konkurrenceerfaring netop i ECCO Cuppen, lød Dansk Varmblods formand Jan Pedersens ord i begrundelsen for det populære valg af prismodtageren.

Hvem Jan Pedersen skal overække MCH?s Varmblodspris 2015 er endnu uvist. Dog er der garanti for, at det er en af sporten eller avlens helt store ildsjæle, som via sit engangement har formået at gøre en stor forskel.

Prinsesse Benediktes Vandrepræmie

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes vandrepræmie blev indstiftet i 2005 og tildeles hvert år en hest, som er registreret i Dansk Varmblod, og som gennem egne præstationer eller som far eller mor til konkurrenceheste har gjort sig særligt bemærket.

Vandrepræmien blev første gang uddelt til Midt-West Ibi-Light. Derefter gik prisen til Blue Hors Don Schufro, Blue Hors Hertug og Blue Hors Future Cup. I 2009 modtog prinsessen selv - til sin store overraskelse - vandrepræmien for opdræt af OL-bronzevinderen Digby e. Donnerhall, de følgende år blev prisen givet til Blue Hors Romanov, Michellino, DM-vinderen Raneur, OL-bronzevinderen Exquis Clearwater, og sidste år den nye komet på den danske dressurhimmel, Millibar redet af Nanna Skodborg Merrald.

Modtagerne af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes vandrepræmie i 2014, Millibar, begyndte i 2011 for alvor sit triumftog med juniorrytter Nanna Merrald, der vandt individuelt guld ved EM for junior- og ungryttere i dressur. Ekvipagen fortsatte deres sejrsgang ved verdens største ridestævne, CHIO Aachen, med en dobbeltsejr i U25 og gentog resultatet ved ECCO FEI European Championships i Herning. Ved Dansk Varmblods hingstekåring vendte de så tilbage til Herning for at modtage publikums hyldest og den smukke sølvhest skænket af H.K.H. Prinsesse Benedikte. På det tidspunkt var 20-årige Nanna Merrald på vej mod World Cup-finalen med Millibar, der er opdrættet af Fritz Jensen, Strøby.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Prinsesse Benediktes Vandrepræmie skal i 2015 finde en ny modtager ? en dansk varmblodshest, der har gjort sig helt særligt bemærket.

MCH?s Varmblodspris

2004 Mette Aaby, tv-journalist

2005 Kjeld Kirk Kristiansen

2006 Lis Christensson

Artiklen fortsætter efter annoncen

2007 Jørgen Bak Rasmussen

2008 Poul Graugaard

2009 Ove Møller Nørgaard

2010 Lars Anthony

2011 Birthe Lyder Nielsen

Artiklen fortsætter efter annoncen

2012 Nathalie zu Sayn-Wittgenstein

2013 Bjarne Johansen

2014 Hanni Toosbuy Kasprzak