Abonnementsartikel

Det er vigtigt at beskæftige sig med noget, man kan lide. Også selv om man ikke bliver rig af det. Sådan siger smykkekunstneren Christina R. Smith, som nu på tredje år arbejder fuld tid med smykker af hestehår under navnet Faraos Hest.

Hun har nu lagt cirka 160 af sine tidligere design bag sig og vil præsentere en helt ny kollektion på Hest & Rytter-messen i Herning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den nye kollektion består af cirka 60 forskellige smykker, hvor jeg nu også har ringe, hals- og øresmykker med i udvalget, siger Christina R. Smith, som har sit værksted på en landejendom ved Hvorslev i Midtjylland.

Krævende opgave

Tidligere har hun mest arbejdet med armbånd, men hendes kunder har efterspurgt andre typer smykker, så derfor har Christina R. Smith kastet sig ud i en krævende opgave.

- Især øreringene er lidt af en udfordring, når enderne skal fæstnes i sølv-låsene, forklarer smykkekunstneren.

Udover hestehår er sølv og sten af zirkonium et gennemgående træk i hendes smykker, og genbrugssølv er et emne, hun gerne kommer ind på.

- Af hensyn til miljøet bruger jeg nu udelukkende genbrugssølv, som jeg selv smelter om. Det er en omvej, men at udvinde sølv forurener meget, så jeg foretrækker genbrug, selv om det er lidt besværligt, siger Christina R. Smith, som for snart fire år siden droppede sin præstegerning igennem 14 år på Sjælland til fordel for en mere usikker tilværelse som smykkekunstner i Midtjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har haft omkring 400 begravelser i mit embede som præst. Noget, der gjorde mig både taknemmelig og meget bevidst om, hvor dyrebart livet er. Hvor vigtigt, det er, at vi lever det, mens vi er her, siger hun.