Abonnementsartikel

MidtWest Farmshow er trukket i arbejdstøjet for endnu en gang at skabe en forrygende dyrskueweekend i 2015, og denne gang bliver dyrskueweekenden noget særligt, for det er 10. gang, der afholdes Farmshow.

Om fredagen lægges traditionen tro ud med Børnenes dag, hvor skoleklasser, institutioner og dagplejere inviteres ned på dyrskuepladsen til en masse aktiviteter. Her vil der være forskellige dyr, som børnene kan snakke med, og man kan prøve at malke en ko eller sidde på en hest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er mulighed for at høre om landbruget, og hvor fødevarerne kommer fra. I år arrangeres en række faste programpunkter, hvor især skoleklasser kan melde sig til forskellige temaer omkring dyr og maskiner.

Lørdag den 13. juni er dyrskuedag, og der bliver rig mulighed for at se masser af kreaturer, heste, får og geder. I de to store ringe vil der foregå præmiering og fremvisning af de flotte dyr.

Også børnene har mulighed for at udstille deres kæledyr på børnedyrskuet. Og har man ikke et kæledyr, kan man udstille mange andre ting: sin flot pyntede cykel, sit bedste legetøj, en fantasifuld kage eller noget fra haven. Kun fantasien sætter grænser.

En fast tradition om lørdagen er også havetraktortrækket, og desuden arbejdes med forskellige andre underholdende indslag i løbet af dagen. Program for dagen udsendes senere.

Stor udstillerinteresse

Sidste år udvidede man udstillingsområdet, så endnu flere virksomheder kunne få mulighed for at præsentere deres produkter for publikum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere udstillere reserverede allerede en plads umiddelbart efter sidste års Farmshow, og i skrivende stund er allerede over halvdelen af pladserne solgt. Især de sidste par uger er udstillerne strømmet til.

Formand for MidtWest Farmshow Morten Otte glæder sig over den store interesse:

- De sidste par år har udstillerantallet været støt stigende, og det er fantastisk, at så mange virksomheder og landmænd støtter op om farmshowet. Lige nu ringer rigtig mange for at sikre sig en standplads, så vi kan kun opfordre virksomhederne til at skynde sig, hvis de vil være sikre på at få en plads, inden der bliver udsolgt.

Alle typer af virksomheder er velkomne som udstillere på Farmshow, hvad enten det drejer sig om produkter henvendt specielt til landmænd eller mere generelt til hus-, have- og fritidsfolket.

Farmshow i Skive arrangeres af LandboUngdom og 4 H i Region Viborg.