Abonnementsartikel

Italienske MultiOne, som producerer knækstyrede minilæssere med teleskoparm, har udviklet en stubfræser, som anlægsgartnere og andre, der fælder træer i haver og parker, uden tvivl vil sætte stor pris på.

Ifølge importøren, HCP Danmark A/S, er stubfræseren fra MultiOne opbygget omkring en kraftig roterende stålskive med en diameter på 410 mm - fræsediameter på 440 mm med knive - og ni Heavy Duty fræsertænder på hver side. De arbejder sig hurtigt gennem stubbene og fræser dem ned til eller under jordens overflade.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For at få maksimalt udbytte af stubfræserens kapacitet bør den anvendes sammen med en af de større MultiOne-modeller, der har betydelig hydraulisk kapacitet.

Brugervenlig og sikker

Nogle af de brugervenlige fordele ved fræserens opbygning er et godt overblik over selve fræserhovedet og muligheden for at holde stille under arbejdsoperationen, og så lade teleskoparmen flytte fræserhovedet fremad med et let ryk, mens operatøren samtidigt flytter fræserhovedet fra side til side via den hydrauliske betjening ved førersædet.

Det giver væsentligt bedre ergonomi og arbejdssikkerhed end ved andre maskiner, hvor operatøren står ved siden af maskinens roterende dele.