Abonnementsartikel

Hygge på terrassen eller i haven kræver nok lidt flere varmegrader, end februar kan byde på. Men man kan jo stadig forberede sig på forårets komme ved for eksempel at skabe en opsats til blomster og planter af en udtjent trappestige.

Tippet er hentet hos Bosch, som mener, at en god halv times arbejde kan resultere i en charmerende opsats til terrassen eller i en hyggekrog i haven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over en stige i træ skal man bruge to træplader med målene. 80 x 35 centimeter. De skal passe med størrelsen på stigen.

Der skal også lidt hvid akrylmaling til og nogle træskruer i 4 x 60 millimeter samt noget håndværktøj til at save, slibe og male.

Beskær de to træplader til den ønskede længde. Som udgangspunkt skal træpladerne stikke cirka 20 centimeter ud over de trin, som de efterfølgende skal sættes fast på. Brug et målebånd og en blyant til at markere, hvor træpladerne skal beskæres, inden der saves, for at få det bedste resultat.

Sav træpladerne over ved blyantsmærkerne med stiksaven og slib med multisliberen de beskårede kanter pæne og glatte. Placér træpladerne på stigens trin, og skru dem fast med skruemaskinen.

Afdæk derefter grundigt det rum, hvor stigen skal males, med afdækningspapir. Stigen skal have mindst to lag akrylmaling.