Abonnementsartikel

En ny stjerne er på vej til Danmark. Allerede inden den første portion maskiner sætter dækkene på dansk jord, er Weidemanns eldrevne læssemaskine eHoftrac en succes for den danske importør, Stemas Maskinsalg.

- Weidemann eHoftrac bliver 100 procent sikkert årets topsællert. Weidemann er ene i branchen om at kunne tilbyde en læssemaskine uden udstødning, med lavt støjniveau og tilmed omkring 50 procent lavere driftsomkostninger. Vi har aldrig tidligere mærket så stor forhåndsinteresse for en maskine, fortæller salgschef Robert Kjærgaard hos Stemas.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekstra besparelser

Foruden de direkte besparelser i det daglige giver el-maskinen ekstra besparelser på kontoen for motorolie og filtre. Den eldrevne maskine har generelt også færre sliddele, og det smitter naturligvis også af på udgifterne til løbende service og vedligehold.

- Fuld eldrift og 50 procent besparelse på driftsomkostningerne er naturligvis interessant - ikke mindst for entreprenører. Men også kommuner, boligforeninger, anlægsgartnere, kirkegårde og en række andre, som er afhængige af en kraftfuld læssemaskine. eHoftrac har fuld drivlinie med aksler og kardan, og den har faktisk bedre egenskaber end den tilsvarende diesel-version, fortæller salgschefen.

Seks timer på en opladning

- På Agromek i Herning, hvor eHoftrac blev belønnet med to stjerner, talte vi med mange entreprenører, som ser store muligheder for at anvende maskinen også ved miljøsanering og nedbrydning. Dieselmotorer, der kører i lukkede rum, går ikke. Derfor er den eldrevne eHoftrac naturligvis en oplagt mulighed ved indendørs nedbrydning, forklarer Robert Kjærgaard.

eHoftrac har en egenvægt på 2.350 kg og en tiplast på 1.348 kg. Den arbejder op til seks timer på en opladning.

Læssemaskinen er udviklet med den klassiske Hoftrac 1160 som udgangspunkt. Dermed er arbejdsprincipperne de samme som på seriens andre maskiner, og den eldrevne maskine kan naturligvis også anvende samtlige arbejdsredskaber i Weidemann-programmet.