Abonnementsartikel

I det tidlige forår kan man i skoven lugte sig frem til den yderst velsmagende urt, ramsløg. I de næste par måneder vil den i fugtige løvskove være meget dominerende, ikke bare med sin skarpe lugt af løg/hvidløg, men også med sin tæppeagtige vækst. Blomsterne er et brus af smukke hvide stjerner, og de kan spises ligesom resten af planten.

Det fremgår af Ugens Naturoplevelse fra Danmarks Naturfredningsforening. Her skriver DN, at bladene kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet: pesto, krydderolie, tapenade, krydret rasp, som drys i salaten, som dampet "spinat", i brød og alle steder, hvor man ellers vil bruge purløg og hvidløg. Ramsløg er fuld af C-vitaminer og indeholder stoffer, som styrker immunforsvaret, så der er ingen grund til at holde sig tilbage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dog skal man passe på med ikke at forveksle ramsløg med liljekonvaller, for ramsløgenes blade kan minde en smule om liljekonvallernes. Liljekonvaller er giftige, men dufter ikke af hvidløg.

Husk, at man normalt ikke må grave planter op i skovbunden. Skovejeren skal altid spørges om lov, hvis man vil tage nogle ramsløg med hjem. Frø fra ramsløgene jan dog tages med til haven. Frøene sås allerede om efteråret eller i det tidligste forår i en dybde på cirka en centimeter. Læs mere om ramsløg her.