Abonnementsartikel

Hidtil har ulven huseret i de midtjyske skove, men nu viser det sig, at ulven også nærmer sig bymæssig bebyggelse. I Kolding har DNA-prøver vist, at det var ulv og ikke hund, der har stået bag flere drab på rådyr i Marielundskoven ved Kolding Sygehus.

Det fremgår af dr.dk, som også skriver, at kommunen i alt har fundet tre dræbte rådyr i området, der ligger tæt på byens villakvarterer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Borgermøde om ulv

Kolding kommune vil efter de seneste oplysninger om ulvedrab nær boligområder holde et borgermøde for at informere om, hvordan man skal forholde sig.

På den kommunale hjemmeside betegner borgmester Jørn Pedersen det som "fascinerende", at ulven efter knap 200 års fravær er tilbage i Danmark. Men han anerkender også, at nogle mennesker føler sig utrygge ved ulven, selv om eksperterne nedtoner faren og peger på, at risikoen for angreb er forsvindende lille.

- En del mennesker nærer en instinktiv frygt for ulven. Den skal vi naturligvis anerkende. Derfor har vi med det samme taget kontakt til Naturstyrelsen for at høre, hvordan vi som kommune skal forholde os. Vi har også allerede aftalt at holde et informationsmøde, hvor eksperter fra Naturstyrelsen kommer og fortæller om ulven og svarer på spørgsmål fra borgerne. Jeg håber et sådant møde kan være med til at aflive nogle myter, siger Jørn Pedersen.