Abonnementsartikel

Foråret er tiden, hvor der skal ryddes op i haven og fældes træer samt beskæres buske. Haveselskabet anbefaler dog generelt, at man venter til om sommeren med en større beskæring, men døde grene, eller grene der er i vejen her om foråret, kan imidlertid godt beskæres. Undgå dog at beskære kirsebær, blommer og andre blødere.

Blomstrende buske kan forynges her i foråret med en let beskæring, hvor de ældste grene tyndes bort helt ved grunden, eller grene, der sidder i vejen, fjernes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De afklippede grene kan bruges til kvashegn, som for eksempel kan fungere som rum-opdeler eller indgå i et fælleshegn med naboen. Læs mere om kvashegn på haveselskabets hjemmeside.

Stammer fra fældede træer kan også saves op til brændestykker, som derpå stables til lave mure, der kan bruges til at skabe en hyggelig krog ved bålpladsen eller i et hjørne af haven.

Kvashegn og stablede træmure er gode levesteder for havens dyreliv. Fugle og insekter vil hurtigt se sig varme på de nyopførte boliger og tage dem til sig.