Abonnementsartikel

Når man kommer til skade i fritiden, er det som udgangspunkt fritidsulykkesforsikringen, der skal dække skaden, men denne dækker alene et varigt mén og ikke et eventuelt erhvervsevnetab. Her skal man have tegnet en særlig forsikring, der dækker dette.

Har man ikke tegnet en sådan, er man økonomisk meget dårligt stillet, hvis man kommer så slemt til skade i fritiden, at man fremover er ude af stand til at varetage sit arbejde på normal vis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan lyder det fra advokat Berit Møller Lenschow fra advokatkæden Advodan.

- Vi har desværre oplevet nogle tilfælde, hvor mere risikobetonet havearbejde som for eksempel træfældning er gået helt galt og er endt med at koste den tilskadekomne erhvervsevnen helt eller delvist, fortæller advokaten i en pressemeddelelse.

Dyrt at gøre det selv

Den besparelse, der i første omgang er opnået ved at "gøre-det-selv", kan altså hurtigt blive vendt til et økonomisk tab, hvis uheldet er ude.

Advokat Berit Møller Lenschow råder til, at man som minimum tegner en fritidsulykkesforsikring, hvis man ikke allerede har en. Derudover har hun følgende gode råd til alle, der skal i gang med havearbejdet i den kommende tid:

Vurdér risikoen ved den enkelte opgave og overvej professionel hjælp til større og mere risikobetonede opgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klæd dig fornuftigt på, når du skal i haven. Bar mave og sandaler er ikke hensigtsmæssigt i kombination med hækkeklippere og grensakse

Sørg for at dyr, børn og øvrige familiemedlemmer holder sig i god og sikker afstand af farligere projekter, som for eksempel træfældning