Abonnementsartikel

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard, kommer på en lidt speciel opgave i morgen formiddag, lørdag den 28. marts, hvor han blandt andet skal stå ansigt til ansigt med kæmpestore dinosaurer.

Det sker, når han klokken 11 skal åbne den nye Zootopia Dinosaur Park i Givskud Zoo.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Her skal parken efter måneders hårdt arbejde præsentere ikke færre end 26 dinosaurer fordelt på 17 arter, alle i naturlig størrelse. Man kan blandt andet se verdens største dinosaur, en Argentinosaurus på over 40 meter.

- Vi er sikre på, at vores gæster vil synes, at dinosaurerne er spændende, og at det er fascinerende at stå ansigt til ansigt med modeller af gigantiske dyr, som man kun har set i bøger og på film, udtaler direktør Richard Østerballe i en pressemeddelelse.

Virker levende

- Der er både langhalse, trehorn, flyveøgler og store rovdinosaurer. Nogle af modellerne er mekaniske og kan bevæge sig og sige lyde, og de virker meget levende. Vi håber, at forældre til helt små børn vil forberede børnene på mødet med dinosaurerne, så de ikke bliver bange, fortsætter Richard Østerballe.

Verdens største

Alle dinosaurerne vises i helt naturlig størrelse, en til en. Verdens største dinosaur, Argentinosaurus, er lavet akkurat så stor, som den formodes at have været - hele 40 meter lang.

Også den frygtindgydende tyrannosaurus rex og den måske endnu farligere allosaurus kan man se i fuld størrelse - endda placeret i skovomgivelser, hvor det ser ud som om, de venter på et bytte. Så lidt af en forskrækkelse kan man også være heldig at få.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gåturen forbi de 17 dinosaur-arter er omkring 350 meter lang og tager gæsten med på en 155 millioner år lange rejse fra den ældste til den yngste dinosaur.

Gåturen slutter i et aktivitetsområde, hvor børnene kan blive meget klogere på dinosaurer. Her kan man lave en afstøbning af en tand fra en tyrannosaurus rex, male dinosaurer, gå på fossiljagt i kalk fra Faxe kalkbrud, og deltage i udgravning af et stegosaurus-skelet. I weekender, helligdage og i hele sommerperioden kan man møde en "levende" dinosaur på scenen i aktivitetsområdet og se den blive fodret.

Koster ikke ekstra

Det koster ikke ekstra at besøge dinosaurparken i Givskud Zoo; oplevelsen er inkluderet i den almindelige entré. Dog betaler man for at deltage i maling og tandstøbning, hvor man får materialet med hjem.

Alle Givskud Zoos nulevende dyr er selvfølgelige også klar til at få besøg i påsken, og der er mange dyreunger rundt i parken. Girafferne, zebraerne, mangusterne og flere af de andre afrikanske dyr har fået unger.

I de kommende uger er der med sikkerhed flere på vej, sådan som det altid sker om foråret i Givskud Zoo.