Abonnementsartikel

Når først man har en MultiOne minilæsser, kan det være svært at forestille sig, hvordan man fik arbejdet gjort inden, for der findes utallige redskaber til de knækstyrede minilæssere med teleskoparm. Et af de mere lavteknologiske redskaber er dumperen, der mest af alt omdanner minilæsseren til en trillebør med motor.

Helt så primitiv er den nu ikke, for denne "trillebør" kan placeres i den optimale læssehøjde til opgaven, løftes, tippes og rækkes langt væk fra maskinen takket være teleskoparmen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dumperen produceres i to forskellige versioner. Den ene er en kasse til frontmontering. Den har et indhold på 200 liter og er fremstillet med afrundede former, så den er nem at tømme helt ved aftip.

Tophængt forkant

Den anden og helt nye model er en stålkasse med tophængt forkant, som gør det nemt at tippe indholdet af. Kassen er konstrueret, så den er højest ind mod maskinen, og siderne skråner nedad ud mod fronten.

Det gør læsningen mere behagelig, og når arbejdshøjden ydermere indstilles via teleskoparmen, er ergonomien helt i top. Indholdet af denne dumper er 400 liter.