Abonnementsartikel

Great Barrier Reef og Det Røde Hav har det til fælles, at dykkere valfarter til disse tempererede farvande med koralrev. Men faktisk har vi en dansk pendant til de eksotiske dykkersteder, og det er Lillebælt.

Det mener ihvertfaldt dykker og naturvejleder Søren Larsen, der er idémand til det nye stenrev, som Middelfart Kommune for nylig indviede ved den gamle lillebæltsbro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lillebælt er kendt for at være et af Danmarks bedste dykkersteder. Jeg har dykket mange steder i verden - i Rødehavet og ved Great Barrier Reef, men mit bedste dykkersted er faktisk herude i Lillebælt, siger Søren Larsen til dr.dk.

Den store dybde og den kraftige strøm betyder, at der er masser af liv under havoverfladen, hvilet både dykkere og fiskere sætter stor pris på.

Det nye stenrev skal skabe endnu mere liv under vandet ved at trække både nye fisk og nye planter til. Samtidig håber kommunen, at stenrevet også vil trække både flere dykkere og turister til Lillebælt.

Den gamle bro fra 1935 synker en smule hvert år, og derfor skulle der lægges sten ud ved bropillerne for at modvirke det.

- Når de nu var i gang alligevel, fik vi samtidig lavet et godt, billigt stenrev, der er let tilgængeligt for dykkere, siger Søren Larsen.