Abonnementsartikel

Påskevejret ser efter gårsdagens snestorm ud til at blive helt pænt, men selv om det kribler i fingrene for at komme i gang med haven, er jorden dog stadig for kold til at sætte tidlige kartofler og stikløg, beskære roser og så i drivhuset.

Ifølge havenyt.dk er det helt normalt først at kunne sætte tidlige kartofler og løg omkring 10.-15. april og på det tidspunkt så de første grønsager. Meget ofte er jorden også alt for våd til at kunne plante og så førend omkring eller efter midten af april. I hvert fald på en god fed lerjord. Alt hvad man gør tidligere er enten en satsning og med brug af fiberdug og plast, eller det skyldes et meget varmt forår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste udkald

Påsken kan dog bruges til at plante de allersidste løvfældende træer, buske og hække. Det er sidste udkald, da der nu ikke er ret længe til løvspring, og de skal helst i gang med at udvikle nye rødder inden, de får store blade.

Plantes der nu, skal man være klar med vand hele sommeren. November er en bedre plantemåned, men der er længe til. Men man kan vælge tænke alternativt med etårige planter på jorden indtil da.

Roser kan man også nå at plante nu og de stedsegrønne. Derimod er det en god ide ikke at beskære roserne endnu, men vente med at beskære de mest robuste til efter påske og de sarte til sidst i april. Sommerfuglebuske skal heller ikke beskæres endnu.

Ovenstående tip er hentet hos Havenyt.dk, der ejes og drives af Landsforeningen Praktisk Økologi. Ideen bag sitet er at inspirere flere haveejere til at dyrke mere have på en mere miljøvenlig måde. Læs mere her.