Abonnementsartikel

Når fritiden tilbringes i haven, er det skønt at slippe for larmende plæneklippere. Derfor skifter mange haveejere plæneklipperen ud med en støjsvag robotklipper. Udvalget er stort, så valget kan være svært, men en mulighed er en Robolinho robotklippere, der er udviklet i Tyskland og fremstillet på AL-KO's fabrik i Østrig.

Det største medlem af Robolinho-familien er Robolinho 4000, der kan klippe et areal på helt op til 2.000 kvadratmeter og kan klare stigninger på op til 35 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dobbelt knivsystem

Klipperen betjenes via et overskueligt LCD-display, og klippehøjden kan indstilles elektronisk med et tryk på en knap. Det særlige dobbelte knivsystem sørger for naturlig gødning, hvor det afklippede græs bioklippes i klippeskjoldet, blæses tilbage i plænen og efterlades som organisk gødning. Dette bidrager til, at plænen ikke tørrer ud så hurtigt og altid forbliver i sin bedst mulige form.

Robolinho 4000 registrerer forhindringer og undgår dem, og hvis den er ved at løbe tør for strøm, finder den selv vej tilbage til ladestationen. Hvis klipningen skal afbrydes, trykkes blot på homeknappen, så kører den selv tilbage til sin base. En indbygget regnsensor giver valget mellem at klippe og hvile, når det regner. Robolinho 4000 er desuden beskyttet med en kode for at undgå tyveri.