Abonnementsartikel

Som lystfisker kan man vel kun glæde sig over, at stadig flere kommuner gør det gratis at fiske i deres søer og vandløb. Men fiskebiolog ved Danmarks Sportsfiskerforbund, Kåre Ebert, maner dog til eftertanke, for det frie fiskeri betyder også, at kommunerne skal holde mere øje med vandløbene.

Han mener, at der er konkrete tilfælde, hvor fiskeriet ikke har været reguleret ordentligt, og det har været hårdt ved fiskene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er fint at gøre det gratis, men der skal være nogle gode regler, så man ikke smadrer det for alle, siger Kåre Ebert til dr.dk.

Gratis i Vejle og Kolding

I Vejle kan folk med en fiskestang helt lovligt kan fiske i vandhuller, søer og vandløb på kommunens arealer.

Men der er undtagelser for den helt frie adgang til kommunens vandhuller og søer. Hvis der ikke er adgang, uden man skal over en anden mands jord, så er det ikke tilladt at fiske.

I Kolding har det i flere år været gratis at fiske i Bysøerne, men nu er fiskebestanden blevet så lav, at der bliver lavet en regel om, at de fangede fisk skal sættes ud igen.

Tjek lige en ekstra gang

Et godt råd fra erfarne lystfiskere er dog, at man undersøger, om det nu også er tilladt at fiske i en kommunal sø, inden man smider snøren ud.