Abonnementsartikel

Det er heldigt for Københavner-drengen Brian Jørgensen, at han har fundet sig en kone med rødder på Salling. For her, på hans svigermors gård, har han for nylig taget vinderbilledet i Fritidsmarkedets fotokonkurrence, "Forår på landet".

- Hold dog op, har jeg virkelig vundet en el-plæneklipper? Hvor skønt, for vi har lige købt hus i Holte med 500 kvadratmeter plæne og har ingen haveredskaber, lyder udbruddet fra den overraskede vinder, da han får beskeden om gevinsten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brian Jørgensen fortæller, at han påskemorgen kiggede ud af vinduet i svigermors hus og så morgensolen stå lavt på himlen.

- Det var et næsten surrealistisk syn, så jeg skyndte mig at hente et kamera for at se, om jeg kunne indfange motivet. Det er egentlig et koldt billede, men man kan kan se varmedisen, der signalerer forår, fortæller Brian Jørgensen.

Når man betragter billedet første gang, kan det virke, som om der er lavet billedbehandling på det, men Brian Jørgensen forsikrer, at selv om han som el-ingeniør er glad for teknik og foto og kan bruge billedbehandlingsprogrammer, er der ikke gjort andet end en lille smule lysning af billedet.

- Egentlig ville jeg godt have haft noget forgrund for at skabe dybde i billedet, men det var ikke muligt, så det måtte blive, som det blev, forklarer han.

Gevinsten i fotokonkurrencen er en Viking MA 339 batteridrevet plæneklipper til en værdi på 5.440 kroner, og maskinen har et lithium-ion batteri med en rækkevidde på op til 340 kvadratmeter. Stihl er præmiesponsor for denne stærke maskine.